Cum să evitați distragerea atenției atunci când lucrați de acasă – Sfaturi și trucuri

By Andjela | Jun 30 2022

Munca de acasă poate avea efecte negative. Părinții și cuplurile tinere le experimentează cel mai mult. Ei nu pot să se distanțeze de familiile lor în timpul orelor de lucru. După ce ai petrecut ceva timp acasă, lucrând în același mediu, poate afecta performanța ta.

  • Productivitatea scade, iar distragerile zilnice sunt mai frecvente.
  • Performanțele sunt scăzute și pot fi greu de concentrat.

Există modalități de a depăși acest lucru. Aflați despre strategiile de organizare a unui mediu sănătos de lucru la distanță. În epoca modernă, munca de la distanță este mai frecventă ca niciodată. Le permite oamenilor să câștige bani online cu ușurință. Din acest motiv, este important să înveți cum să eviți distragerea atenției atunci când lucrezi de acasă.

Oamenii nou la conceptul de lucru de la domiciliu pot rămâne prinși într-un cerc de procrastinare. Mulți oameni care lucrează de acasă pot fi mai productivi și relaxați. Tot ce trebuie să facă este să învețe și să aplice câteva sfaturi și trucuri simple. Freelanceri mai experimentați și asociați corporativi le-au folosit de ceva vreme. Toți se bucură de tot confortul lucrului de acasă.

Asigurați o zonă de lucru

Lucrul de acasă nu implică lucrul din pat. Oamenii confundă adesea ideea unei poziții de lucru de acasă. Nu include un bol de gustări cu laptopul și cafeaua.

Starea timp de 8 ore la un moment dat va reduce concentrarea. Pozițiile de șezut incomode ne afectează performanța. Impactul zilnic al gustărilor asupra sănătății poate fi foarte negativ.

Eficiența necesită o rutină. Un birou, un scaun și un echipament adecvat sunt obligatorii. În funcție de funcția dvs. de muncă, este posibil să aveți nevoie de instrumente suplimentare. O conexiune stabilă la internet și o iluminare bună sunt, de asemenea, elementele de bază.

Acord cu familia

În funcție de numărul de oameni din casa ta (și de relația lor cu tine), fă planuri. Mamele cu copii pot avea mici pauze pentru prânz sau cafea și le pot petrece cu familia. În perioadele în care ai căștile pe, înseamnă că nu ești disponibil.

Există multe moduri creative în care părinții comunică cu copiii mici. Spune-i ce să facă în timp ce lucrează.

Dar, colegii de cameră și animalele de companie sunt o poveste la scări diferite. O opțiune ideală, izolați-vă într-o cameră cu ușă. Dacă nu, încercați să izolați zona de lucru cât mai mult posibil. De asemenea, obțineți un set cu cască bun care va bloca tot zgomotul. Acest lucru vă va permite să vă concentrați. Există un avantaj în a putea comunica în cadrul întâlnirilor online.

A fi capabil să vă planificați și să vă apreciați munca vă asigură calitatea. Stabiliți niște așteptări și îndepliniți-le. Dacă echipa nu are program de lucru stabilit, încercați să vă faceți propriul program. Procedând astfel, veți preveni lenea și, în același timp, exagerați.

Programul tău zilnic ar trebui explicat persoanelor cu care locuiești. De asemenea, să fie atent și la obligațiile lor zilnice. Planificarea activităților individuale și de grup este importantă pentru fiecare persoană. Acest lucru va garanta funcționarea și un mediu de lucru fără stres.

Rutine și ritualuri

Pentru persoanele care s-au transferat recent de la un birou la o casă, este nevoie de timp pentru a se adapta. Fă-ți ziua cât mai eficientă. Va fi nevoie de o rutină care seamănă cu un birou.

Ziua de lucru ar trebui să înceapă și să se termine în același timp. Pregătirea pentru muncă ar trebui să fie aceeași ca și când ați merge la serviciu. Acest lucru începe prin a te ridica în pat și a-ți pune ținuta completă. Chiar dacă te duci la biroul tău, evită să devii leneș. Lucrul în pijama, afară din pat, îți poate pierde atenția și concentrarea.

Începeți fiecare zi de lucru cu o ceașcă de cafea (sau orice altceva vă face ca afacerea să curgă). Treceți prin sarcinile pe care le aveți în ziua respectivă. Verificați e-mailul și alte canale de comunicare. Faceți frânele în același timp. Ai nevoie de o rutină zilnică și folosește frânele pentru a-ți odihni creierul și a te gândi la alte lucruri.

Reduceți distracția

Abține-te de la a fi pe rețelele sociale tot timpul. Puteți face acest lucru numai dacă este legat de muncă. Opriți televizorul și tăiați toate comunicațiile deoparte, asta nu este important.

Poate părea greu, dar după un timp, aceasta va deveni o rutină. Eficiența dumneavoastră se va îmbunătăți. Există șansa să vă puteți reduce chiar și programul de lucru din cauza asta. Asta depinde de tipul de muncă pe care o faci.

Pentru a-ți crește eficiența trebuie să ai disciplină. Poate dura ceva timp și concentrare, dar merită.

Sfaturi despre cum să evitați distracția când lucrați de acasă

  • Încercați să vă organizați ritmul și mediul. Fă-le ca condițiile de birou. Eliminați orice ar putea să vă distragă atenția. Știm că în acest moment totul este mai interesant decât raportul pe care trebuie să-l trimiți. Dar în timpul orelor de lucru evitați să faceți treburi. Renunțați la televizor, spălați vase sau curățați praful.
  • Stabiliți priorități – astfel veți fi mai productiv și, în cele din urmă, veți economisi timp. Multe studii arată că eficiența muncii scade atunci când multe lucruri sunt făcute simultan.
  • Deși lucrul din pat poate părea o opțiune grozavă, este indicat să îl evitați. Citirea și răspunsul la e-mailuri sau scrierea unui text în timp ce stați în pat vă face să lucrați într-un ritm lent. Se poate întâmpla foarte ușor să adormi. Întinsul întins trimite creierului un semnal că este timpul să se relaxeze. De asemenea, că nu este nevoie de mare concentrare și „vigilență”. Restul corpului urmează aceste semnale, ceea ce face foarte greu să rămâneți concentrat și productiv.
  • Determinați partea din casa dvs. care va fi „biroul” dumneavoastră în timpul orelor de lucru și faceți toată munca acolo. Depinde de tine să alegi dacă va fi o masă pe terasă, o sufragerie sau un birou. Trebuie să fii confortabil. Trebuie să ai o liniște deplină în care vei putea îndeplini sarcinile de lucru în cel mai bun mod.

Există mai multe în această listă

  • Când utilizați internetul în fiecare zi, securitatea dispozitivelor și a datelor pot fi compromise. Comunicarea online este o potențială breșă de securitate. Mai ales dacă lucrați cu date sensibile. De aceea este important să oferiți dispozitivului o soluție software de securitate.
  • Nu uitați de activitatea fizică! La fel cum vă sfătuim să vă ridicați și să faceți o plimbare din când în când în timpul orelor de birou, același lucru este valabil și pentru lucrul de acasă. Faceți pauze, întindeți-vă picioarele, faceți exerciții scurte sau întindeți-vă bine. Acest lucru este deosebit de important dacă ne amintim că scaunele pe care le folosim acasă nu sunt destinate lucrului pe tot parcursul zilei.
  • O provocare suplimentară atunci când lucrați de acasă este organizarea corectă a meselor. Intenționați să faceți o scurtă pauză în timpul serviciului pentru a vă pregăti pentru prânz, iar apoi dispozitivele dvs. devin înnebunite. Iată o posibilă soluție – pregătiți mâncarea în fiecare seară pentru a doua zi! Există modalități prin care poți chiar economisi niște bani pe produse alimentare. Te vei asigura că nici munca ta, nici stomacul nu suferă și economisești și niște bani. Distrați-vă și lăsați-vă imaginația să zboare combinând aromele preferate. Dar amintiți-vă să o faceți cu o zi înainte.

Lucrul la birou și la distanță are câteva beneficii și provocări

Lucrul de acasă aduce cu sine confortul de a lucra în camera ta. Nu trebuie să te grăbești, să te pregătești, să te machiezi sau să mergi cu transportul. De asemenea, nu trebuie să ajungeți la timp și așa mai departe. În acest sens, economisești atât timp, cât și bani.

Dar pierzi contactul cu colegii și rutinele dimineții de pregătire. Dacă vă mișcați mai puțin, nu sunteți imediat informat despre evenimente. Astfel, ești mai puțin conștient de evenimentele de afaceri și interpersonale. În funcție de tipul de muncă, acesta poate fi un factor semnificativ.

Telemunca, precum și munca de birou, au dezavantajele și avantajele sale. De asemenea, trebuie luată în considerare natura postului. Unele locuri de muncă sunt potrivite pentru munca online. În timp ce alții au nevoie de muncă live, prezență și o relație directă cu oamenii.

Sfat: ești student în căutarea unui loc de muncă la distanță? Există multe locuri de muncă pentru a face bani online în timp ce ești la facultate!

Beneficiile lucrului de acasă

Prin crearea unui birou la domiciliu, puteți reduce costurile de mai multe ori. În primul rând, economisește timp, pentru că în acest caz, nu trebuie să te deplasezi la serviciu. Acest lucru este adevărat chiar dacă ați decis că munca cu fracțiune de normă ar trebui să fie un supliment salarial. Se aplică și dacă munca de acasă este ocupația ta principală.

Imaginați-vă o situație în care, după un loc de muncă obișnuit, călătoriți din nou. Naveta la locul de muncă poate fi de domeniul trecutului. Doar dacă serviciul tău suplimentar permite confortul acasă. În acest fel, te privezi de timp liber valoros pe care îl poți petrece alături de cei dragi. Lucrul de acasă economisește nu numai timp, ci și bani.

Dacă sunteți acasă, atunci nu aveți costuri suplimentare. Plata pentru transport, mâncare și băuturi poate fi în mintea ta. Există și avantajul de a lucra într-un mediu familiar. Lucrați într-un birou de acasă pe care l-ați proiectat special pentru dvs. Urmează un sentiment de securitate deoarece stai în casa ta unde te simți confortabil.

Toate acestea sunt beneficii care îmbunătățesc experiența de lucru, sporind în același timp eficiența muncii. Rezultatul tuturor acestor lucruri este o muncă mai relaxată, unde proiectele sunt finalizate mai rapid și mai ușor. Nu întâmplător, din ce în ce mai mulți profesioniști decid să zboare singur. În schimb, munca independentă pare mai eficientă decât a face parte dintr-o corporație.

Desigur, depinde de tine ce vei face și unde vei lucra. Unele locuri de muncă necesită muncă de teren sau vizitarea clienților. În acest caz, trebuie să încercați să găsiți alte strategii de implementat.