Poți câștiga bani pe YouTube fără să faci videoclipuri?

By Andjela | Jun 30 2022

Există multe modalități de a câștiga bani online. Unii oameni fac sondaje online precum cele de pe MetroOpinion. Alții oferă servicii, vând produse sau câștigă pe YouTube. Există și alte platforme de social media, dar până de curând, YouTube a fost cel mai comun.

Oamenii cred adesea că crearea unui venit din YouTube nu este posibilă. Dar, cu puțină muncă și cunoștințe, poți câștiga bani. Majoritatea oamenilor vor crea conținut și, prin intermediul acestuia, vor crea un mediu pentru un venit suplimentar.

Recent, oamenii au început să se întrebe: „Poți câștiga bani pe YouTube fără să faci videoclipuri?” Răspunsul este puțin încurcat, dar numai din cauza lingvisticii. Este posibil să câștigi bani și să nu încarci niciodată o singură bucată de conținut original. Dar nu este posibil să câștigi bani din ea fără a modifica unele videoclipuri.

Cum să înceapă?

YouTube a început ca o platformă americană de partajare video online și social media. A fost lansat de Steve Chen, Chad Hurley și Jawed Kim. Totul a început în februarie 2005. Impactul a fost global. Oamenii din întreaga lume urmăresc peste 1 miliard de ore de videoclipuri în fiecare zi. Toți creatorii de conținut produc peste 100 de ore în fiecare minut.

După doar un an,  Google a cumpărat YouTube pentru 1,65 miliarde USD. A evoluat într-o platformă masivă care influențează cultura populară, tendințele și afacerile. În 2020. a raportat venituri de 19,8 miliarde USD și este în continuare în creștere. Cu o economie atât de masivă, este posibil să câștigi niște bani prin ea.

YouTube permite accesul la o bibliotecă de videoclipuri sub licența Creative Commons. Această licență permite altor persoane să folosească conținutul găsit pe YouTube. Folosindu-l, puteți câștiga bani și prin el.

Fără a încărca conținut original, este posibil să câștigi bani. Dar procesul care merge în ea este totuși greu. Procesul poate fi împărțit în patru mari categorii:

  • Alegerea unui cuvânt cheie
  • Republicarea conținutului
  • Optimizarea conținutului pentru trafic
  • Monetizarea traficului în videoclipuri

Urmând acești pași de bază vă poate ajuta. Dar rețineți că totul necesită timp. Puteți câștiga bani pe YouTube fără a încărca niciun conținut video. Până la urmă, tot va trebui să le faci.

Alegerea unui cuvânt cheie țintă

Primul pas către orice afacere este identificarea nișei. Trebuie să determinați ce videoclipuri vor genera trafic. Acest lucru va genera cei mai mulți bani din publicitate.

Efectuarea cercetării cuvintelor cheie este simplă. Are scopul de a găsi și selecta cuvinte cheie și subiecte pe care oamenii le caută.

Specialiştii în marketing cu experienţă vor identifica subiecte care nu sunt prea competitive. În acest fel, traficul generat este mai ușor de realizat.

Trenduri Google

După cum sugerează și numele, este un instrument care poate prelua subiecte în tendințe.

Începeți prin a scrie o listă de cuvinte legate de subiect. Introduceți-le în fila de căutare Google Trends. În funcție de subiect, acordați atenție următoarelor:

  • numărul de căutări (mai mult este mai bine)
  • perioada anului în care oamenii caută acele cuvinte
  • orice alți factori pe care îi considerați importanți

Cheia unei rețete de succes este combinarea. Pregătiți o varietate de cuvinte legate de subiect. Faceți cercetări pentru fiecare dintre ele. Combinați rezultatele cu cele mai multe angajamente și faceți un plan pe un an. (De asemenea, este bine să rămâi în program cu conținutul).

Extinde-ți căutarea

Efectuarea cercetării cuvintelor cheie pe alți exploratori este o modalitate excelentă de extindere. KW Finder sau SEM Rush sunt instrumente excelente. Concentrați-vă pe găsirea de cuvinte cheie cu cele mai mari valori de căutare și CPC. Acest lucru are potențialul de a genera cel mai mare randament financiar.

Cuvintele cheie mai lungi cu volum de căutare mai mare și dificultate medie sunt mai bune. Concurența pentru conținut este mai redusă. Dar pot fi dificil de clasificat prin instrumentele menționate.

Utilizați un instrument de clasificare a cuvintelor cheie

Înainte de a adăuga un cuvânt cheie la videoclip, nu uitați să-l clasați. O opțiune excelentă este să verificați fiecare cuvânt cheie. Utilizați exploratorul de etichete TubeBuddy. Vă va oferi o idee despre clasamentul pe YouTube pentru fiecare cuvânt cheie. Un scor peste 70 este un indicator bun.

Republicarea conținutului

Este important să învățați cum să republicați. Conținutul poate fi găsit pe YouTube. Dar, rețineți că trebuie să fie sub licența Creative Commons și să aibă legătură cu cuvântul cheie.

  • Pentru a începe, urmați acești pași:
  • Accesați YouTube și faceți clic pe pictograma dvs. de utilizator
  • Sub numele tău, vei găsi Creator Studio
  • În Creator Studio, faceți clic pe Editor video. Link-ul este în coloana din stânga
  • Pictograma filei Creative Commons este CC într-un cerc
  • Acolo puteți găsi toate videoclipurile pe care le puteți reutiliza. Înainte de a termina editarea, este o idee bună să optimizați conținutul.

Optimizare video

Utilizarea Clickbait pentru a crește traficul a fost întotdeauna una dintre abordările de top. Are ca scop generarea de venituri din publicitate online. Când este folosit în mod responsabil, poate fi o strategie de marketing bună.

Utilizarea Adăugați subtitrări

Această opțiune este foarte simplă. Este o modalitate bună de a crește traficul video. Subtitrările sunt indexate de YouTube. Acest lucru crește semnificativ diversitatea și densitatea cuvintelor cheie.

Diversitatea și densitatea cuvintelor cheie sunt factori foarte importanți. Acestea influențează ordinea în care va apărea videoclipul. După ce ați terminat de configurat detaliile, accesați opțiunea de căutare. Verificați unde se clasează videoclipul dvs. în caseta de căutare. Urmăriți progresul. După ceva timp și experiență, vei înțelege.

Un alt beneficiu al acestor subtitrări este ratele de implicare. Ratele de implicare crescute influențează SEO-ul videoclipului. Mărește vizionările și câștigurile totale ale videoclipurilor.

Monetizarea traficului în videoclipuri

Pentru a câștiga bani, trebuie să activați generarea de bani și să configurați un cont Google AdSense.

Urmează următoarele instrucțiuni:

  • Accesați Creator Studio și faceți clic pe Stare și caracteristici
  • Faceți clic pe butonul Activați din caseta de generare de bani

După aceasta, vei fi de acord cu termenii și condițiile YouTube. Compania va solicita și alte informații pentru contul dvs. Google AdSense. Nu vă faceți griji dacă va dura câteva zile. La urma urmei, este un proces administrativ.

Cum poți începe efectiv să câștigi pe YouTube fără să faci videoclipuri?

Câștigurile sunt strâns legate de implicarea spectatorilor în reclamă în sine. Sau, mai degrabă, câți oameni care urmăresc videoclipul dau clic pe el. A interacționa înseamnă a da clic pe un anunț sau a-l revizui mai mult de 30 de secunde. Reclamele YouTube sunt gestionate prin intermediul platformei AdWords. Agenții de publicitate pot alege CPC (cost-pe-clic) sau CPV (cost-pe-vizionare). Deci, există două tipuri de publicitate.

Venituri pe YouTube: CPC (cost pe clic)

CPC este atunci când un agent de publicitate plătește pe clic. Deci, dacă un anumit cuvânt cheie are un CPC de 3 euro și cineva dă clic pe acel anunț, agentul de publicitate va plăti 3 euro. Aceste anunțuri text apar în partea de jos a ecranului în timpul videoclipului și pot apărea și ca ferestre pop-up în partea dreaptă.

Câștiguri pe YouTube: CPV (preț după inspecție)

CPV este atunci când un agent de publicitate plătește după numărul de vizionări. O examinare înseamnă că cineva a examinat anunțul mai mult de 30 de secunde sau jumătate din întregul anunț. Depinde ce se întâmplă mai întâi. Dacă agentul de publicitate alege acest tip de publicitate, spectatorul va putea face clic de 50 de ori pe anunț în sine. Agentul de publicitate nu va fi taxat pentru aceasta.

  • Reclamele pre-Roll apar înainte de începerea videoclipului. Acele reclame pot sări peste 5 secunde.
  • In-Search sunt reclame care apar la cautare si sunt rotunjite cu un cadru galben deschis.
  • Tipul de anunț In-Display apare în partea dreaptă a videoclipului, în videoclipurile recomandate.

Există, de asemenea, reclame pre-roll de la terți. Ei obligă utilizatorii să urmărească reclamă pentru o anumită perioadă de timp. Deoarece acest tip de publicitate nu este întotdeauna prezent, le-am omis în divizia de bază.

Așadar, agenții de publicitate plătesc numai atunci când acțiunea dorită are loc pe anunț. Acesta este, de asemenea, motivul principal pentru care nu putem lega direct numărul de vizualizări și câștigurile. Dacă videoclipul obține 10 milioane de vizionări și nimeni nu vizionează sau dă clic pe anunț, nu vei câștiga nimic.

In concluzie

Suma câștigurilor variază drastic. Locația de unde provin recenziile, tipul de videoclip și popularitatea canalului YouTube în sine sunt câțiva dintre factori. Am clarificat inițial că anunțurile YouTube nu sunt singura formă de venit pentru creatorii de pe YouTube. Pe lângă reclame, puteți câștiga și bani prin sponsorizări, adică corporații plătite. De fapt, marea majoritate a YouTuber-ilor și bloggerilor se bazează pe colaborări plătite.

La asta se referă oamenii când spun că a câștiga mulți bani pe YouTube este ușor. Este adevărat că aceasta este o modalitate bună de a câștiga o sumă mai mare de bani într-un timp mai scurt, dar este departe de a fi ușor. Trebuie să alegeți produsul potrivit, să creați un videoclip creativ care să-l prezinte în cel mai bun mod și să convingeți spectatorii să-l cumpere.

Nu există nicio regulă scrisă pentru colaborările plătite. Salariul este foarte individual și depinde de mulți factori.

La fel ca și în reclamă, este aproape imposibil să preziceți câștigurile. În linii mari, acest tip de câștig poate varia de la câteva zeci la câteva sute de euro. Pentru oamenii cunoscători de internet, aceasta poate fi o modalitate excelentă de a obține venituri suplimentare. Acum, în timp ce așteptați ca venitul dvs. YouTube să înceapă să vină, există alte modalități rapide prin care studenții pot câștiga bani. Citiți despre ele (chiar dacă nu sunteți student), s-ar putea să obțineți câteva idei.